„În Galaţi, iarna va fi ca vara”

CE VREM SĂ FACEM?

  • Să reabilităm termic, până la 1 ianuarie 2015, cu fonduri europene şi fără costuri pentru proprietari, 50.000 de apartamente în municipiul Galaţi. Începem la 1 iulie 2012 pentru că reabilitarea termică reprezintă o investiţie economică pe timp de criză, de care trebuie să beneficieze toţi gălăţenii care deţin un apartament de bloc.

CUM FACEM ASTA?

  • Punem în aplicare un proiect pe 4 ani, de anvelopare a 50.000 de apartamente, pentru suma de 25.000.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Creăm, astfel, circa 750 de locuri de muncă cu caracter permanent.
  • Direcţionăm banii din bugetul local cu prioritate către investiţii cu valoare economică, aşa cum este programul de reabilitare termică a blocurilor.

DE CE FACEM ASTA?

  • Pentru că reabilitarea termică a blocurilor este o investiţie sigură pe timp de criză, care aduce locuri de muncă în domeniul construcţiilor.
  • Pentru că reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă metodă de reducere a facturilor la întreţinere: facturile la întreţinere scad cu până la 50%, iar pierderile de căldură cu 80%.
  • Pentru că reabilitarea termică va însemna, pentru gălăţeni, creşterea valorii apartamentelor.”

Textul de mai sus reprezintă una din gogoşile servite de Marius Stan în timpul campaniei electorale din 2012. Din păcate, vorbele sale goale nu mai au nevoie de nici un comentariu.

Culmea este că proiectul putea fi făcut, dar nu s-a dorit. În fiecare an bugetul oraşului nu a fost integral cheltuit. De exemplu, doar anul trecut au rămas în buget 50 de milioane de lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s