Majoritatea gălăţenilor sunt ţinuţi abuziv în frig, deşi sunt bun-platnici.

Pentru a-şi masca incompetenţa criminală, autorităţile locale au pornit o adevărată campanie de denigrare la adresa gălăţenilor. Astfel, se încearcă să se inducă ideea că a fost sistată căldura în întreg oraşul din cauză că oamenii ar fi rău platnici. Adevărul este că majoritatea gălăţenilor sunt cu plăţile la zi sau au datorii infime, ce nu justifică măsura criminală de a fi lăsaţi în frig în plină iarnă.

Astfel, conform datelor publice făcute de Apaterm, din 691 asociaţii de proprietari în noiembrie un sfert (156 de asociaţii) erau cu plăţile la zi sau chiar în avans! De ce trebuie ţinuţi în frig oamenii din aceste asociaţii?

Alte 121 asociaţii de proprietari au datorii infime, mult sub 9.999 lei. Astfel 32 au debite sub 999 lei, 43 de asociaţii au debite între 1.000 de lei şi 4.999 lei iar alte 46 de asociaţii au debite între 5.000 de lei şi 9.999 lei. Însumat, cele 121 de asociaţii au un debit sub 500.000 de lei (aproximativ 4.000 de lei debit/ asociaţie). De ce trebuie ţinuţi în frig oamenii din aceste asociaţii?

Alte 150 de asociaţii au datorii între 10.000 de lei şi 49.999 lei, media înregistrată fiind de aproximativ 28.000 de lei/ asociaţie. De ce trebuie ţinuţi în frig oamenii din aceste asociaţii?

Astfel, 427 de asociaţii sunt cu plata la zi sau aproape la zi. Plus că şi în restul cazurilor sunt foarte mulţi oameni de bună credinţă. În total, estimăm că aproximativ trei sferturi dintre gălăţeni sunt cu plăţile la zi sau cu datorii infime. De ce trebuie ţinuţi în frig aceşti oameni?

În repetate rânduri, reprezentanţii Electrocentrale au arătat că nu primesc nici măcar jumătate din banii încasaţi de Apaterm. Nu mai departe la începutul acestei săptămâni cei de la Electrocentrale susţineau că au încasat doar 145.000 de lei din datoria curentă de 35 de milioane pe care o are Apaterm faţă de furnizorul de agent termic. Dacă majoritatea gălăţenilor sunt cu plăţile la zi, unde sunt banii? Solicităm reprezentanţilor Apaterm să prezinte public un raport de venituri şi cheltuieli, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu banii. În ceea ce priveşte primăria, o somăm să se concentreze pe găsirea de soluţii privind încălzirea oraşului şi nu pe denigrarea cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s