Iluminatul de lux revine

Zecilor de mii de gălăţeni care nu au apă caldă sau rece şi care nu ştiu dacă vor avea căldură toată iarna, Primăria Galaţi le-a pregătit o surpriză: le-a închiriat „instalaţii pentru iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă 2014 – 2015”.

Iar dacă în urmă cu exact un an atrăgeam atenţia asupra preţului piperat plătit pentru această acţiune (2,8 milioane de lei), administraţia locală pare a fi ţinut cont de excesul financiar şi va cheltui anul acesta „doar” 2,1 milioane de lei!

Şi, pentru că tot a devenit fosta Capitală Culturală Europeană – Sibiul, un etalon pentru români, trebuie spus că bugetul alocat de Klaus Iohannis în 2012 pentru iluminat festiv a fost de 780.000 de lei. De trei ori mai puţin decât Galaţiul, anul acesta.

Alte oraşe au fost şi mai modeste. Astfel, în 2011 la Iaşi iluminatul festiv a costat doar 7.100 lei/ zi, de 11 ori mai puţin am plătit noi anul trecut.

În total, actuala administraţie a cheltuit în trei ierni, doar pe iluminatul festiv, 5,5 milioane de lei! Spre comparaţie, suma alocată în ultima iarnă din mandatul meu de viceprimar a fost de 223.000 de lei.

Un gând despre „Iluminatul de lux revine

  1. Domnule Ciumacenco, poate sunteti in masura de a face o sesizare referitor la ornamentele luminoase de pe Blvd. Cosbuc, sa vedeti modul in care sunt montate pe stalpi, legate cu celebrul colier romanesc adica sarma neagra de 2-3mm. Sunt adevarate pericole,pot cadea oricand pe carosabil sau in cel mai nefericit caz unei persoane asteptand sa traverseze strada. Un exemplu elocvent decoratiunea montata pe stalpul semaforic vizavi de Bko statia peco.Poate dispuneti de tehnica un aparat foto sa realizati cateva fotografii cum stau sa cada decoratiunile,si va mai dau un pont oare in devizul oferta sunt trecute coliere si cat costa? Semnat: Un cetatean surprins.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s