Mică năvală de investitori străini în Galaţi

Campania asiduă, de milioane de euro, menită să dezvolte Galaţiul pare să dea roade. Dacă la nivelul turismului de moteluri sau pensiuni înregistrăm un regres (o scăderea a numărului de nopţi de cazare vândute curpinsă între 25 şi 40% în ultimul an faţă de perioada precedentă), nu acelaşi lucru se poate spune despre investitorii străini. Numărul celor care au văzut oportunităţile de afaceri din Galaţi aproape s-au dublat în ultima perioadă.

Astfel, conform datelor de la Registrul Comerţului, în mai 2014 au fost înmatriculate nu mai puţin (dar nici mai mult) de 10 firme cu participare străină la capitalul social. Aportul de capital a fost pe măsură: 1.800 de lei, 557 de dolari şi 80 de cenţi plus 407 euro şi 40 de cenţi. În total, dacă ar fi să ne raportăm doar la moneda europeană, cei zece investitori au adus în economia locală un aport de capital de nu mai puţin de 1226 euro şi 90 de cenţi. Cam cât cheltuie într-un restaurant de lux primarul Marius Stan pe masa pe care o dă cadou, din când în când, consilierilor fideli.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2013, putem spune despre noii investitori că sunt mai mulţi, dar mai proşti. Astfel, în mai 2013 doar şase investitori străini poposeau pe meleagurile noastre. Sumele cu care sperau să astâmpere seceta economică locală erau 10.900 de lei, 3.267 dolari şi 0 cenţi plus 2.519 euro şi 40 de cenţi. În total, convertind în moneda europeană, doar 7.393 de euro şi 2 cenţi au răspuns prezent la apelul de a investi în Galaţi. Cheltuind câteva milioane pentru a atrage câteva mii de euro, administraţia locală dovedeşte nu doar prostie crasă, ci şi o neglijenţă  criminală când vine vorba de banii noştri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s