Milioane de euro pentru o gogoaşă turistică

În ultimii doi ani, milioane de euro din bugetul Galaţiului au fost risipite sub pretextul dezvoltării turistice sau atragerii de investitori străini. Serbările Galaţiului, galele de box sau de K1, sărbătoarea Sfântului Patrick al Irlandei sau cea a Dunării sunt doar câteva dintre exemplele ce au scos din vistieria Galaţiului aproximativ 2 milioane de euro. Rezultatul: avem în prezent de două ori mai puţini turişti decât Brăila iar afacerile micilor proprietari (de pensiuni sau moteluri) sunt în cădere liberă.

Astfel, dacă în perioada iunie 2012 – iunie 2013 toate pensiunile turistice gălăţene au vândut 4.800 de nopţi de cazare (o media lunară de 400 de nopţi), în perioada similară 2013 – 2014 au vândut doar 2.900. Cu o situaţie asemănătoare s-au întâlnit şi proprietarii de moteluri: dacă în intervalul iunie 2012 – iunie 2013 vindeau 6.725 de nopţi de cazare, anul următor au mai dat doar 5.300 de nopţi.

Singurii care au avut de profitat de pe urma nenumăratelor petreceri au fost proprietarii de hoteluri, în bună parte apropiaţi sau sponsori de campanie ai primarului Marius Stan, proprietari care au găzduit armatele de invitaţi plătiţi din banii noştri. În acest context, dacă în perioada 2012 – 2013 se consemnau în tot judeţul 130.000 de înnoptări în structuri de primire turistică, anul următor numărul lor total era de 140.000. Chiar şi aşa, suntem extrem de departe de performanţa obţinută de brăileni: aceştia au avut, în fiecare din ultimii doi ani, o medie de 235.000 de nopţi de cazare vândute.

Un gând despre „Milioane de euro pentru o gogoaşă turistică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s