Primăria îşi fură startul la iluminatul festiv

De aproximativ o săptămână, străzile Galaţiului au început să fie decorate cu tot felul de ghirlande luminoase. Lucru care ar fi lăudabil, dacă n-ar fi total ilegal, deoarece licitaţia organizată de primărie pentru iluminatul festiv se încheie abia pe 9 decembrie!

Ştiind că primarul Stan e ocupat să rezolve problema căldurii în oraş, probabil că moş Crăciun s-a decis să-l ajute pe edil şi i-a pus, cu două săptămâni mai devreme, ghirlandele pe străzi! Preţul lor nu este însă deloc o glumă, deoarece primăria va achita, din banii noştri, nu mai puţin de 2,8 milioane de lei pentru „Închiriere instalaţii de iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă 2013 – 2014”.

Primăria Galaţi plăteşte de patru ori mai mult decât a plătit anul trecut fosta Capitală Culturală Europeană – Sibiul. Aici, firma MK Illumination SRL a primit pentru iluminat festiv doar 780.000 de lei.

9 gânduri despre „Primăria îşi fură startul la iluminatul festiv

  1. Nicu, daca ai observat, nici steagurile nu mai sunt puse pe fiecare stalp…. au pus pe Domneasca si pe Brailei pana aproape de Banci, dar din 3 in 3 stalpi…. Semn ca cineva s-a ocupat si de gainarii cu steaguri…

  2. Dar tu Nicusor, ne-ai tinut in bezna de sarbatori, asa ca bucurate de peisajul de poveste care il ai in oras si baga la cap si tu ceva :))

    • În niciun an nu a fost Galaţiul ţinut în beznă. De exemplu, în iarna 2010-2011, s-au montat, printre altele, 4 km de şir policrom, 14 cruci „Sf. Andrei”, 33 de panouri „grup de stele”, 15 panouri „La Mulţi Ani!”, 135 de arcade cu leduri, 188 de perdele cu leduri albastre şi albe şi 16 copăcei luminoşi.

      În iarna 2011-2012 (ultima din mandatul meu de viceprimar) apăreau pe străzi aceleaşi elemente plus altele, noi. Pe 26 noiembrie 2011 era deja organizată o licitaţie pentru „achiziţie instalaţii de iluminat festiv, inclusiv montaj şi reparaţii ale acestora în perioada sărbătorilor de iarnă şi a sărbătorilor pascale”. Suma cheltuită pentru CUMPĂRAREA lor: 50.000 de euro, de 10 ori mai puţin decât au dat în această iarnă pe ÎNCHIRIEREA ornamentelor, fără licitaţie (ea se termină abia pe 9 decembrie, săptămâna viitoare).

      Se mai uită un lucru: am fost viceprimar în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o Galaţiul după al doilea război mondial, perioada de criză economică. Din care, cel puţin conform indicatorilor macroeconomici, România a ieşit din 2012. E suficient să comparăm un lucru: bugetul pe care îl avea Galaţiul în timpul mandatului meu (110 – 120 milioane de euro) şi cel de pe mâna lui Stan (200 de milioane de euro). Se vede diferenţa în oraş?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s