Sare de lux pentru străzile Galaţiului

Din această iarnă, valoarea drumurilor din oraş va creşte spectaculos. Nu pentru că se vor face asfaltări, ci pentru că străzile vor fi date cu sare de lux. Pentru 7.000 de tone de sare industrială folosită la deszăpezire, Primăria Galaţi va plăti aproape 3 milioane de lei, de două ori mai mult decât dacă ar fi cumpărat-o de la oricare din salinele din România.

Sarea va fi livrată de Mondisalt Holding SRL, o firmă moldo – româno – ciprioto – ucraineană implicată deja într-un scandal similar, după ce a livrat municipalităţii, la începutul acestui an, alte 6.000 de tone la preţ dublu.

În noul contract, de 7.000 de tone, preţul plătit de municipalitate per tonă este de 413 lei, mult peste valoarea de piaţă. De exemplu, compania de stat Salrom Tg. Ocna vinde sare vrac pentru deszăpezire cu 234 lei/ tona, iar la big bag de 1 tonă preţul este de 279 de lei. Şi la sac de 50 de kg dacă o luau, tot era mai ieftin, preţul fiind de 285 de lei.

Municipalitatea plăteşte cât nu face pentru un contract care nici măcar nu se justifică prin urgenţă, durata lui de derulare fiind de 18 luni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s