Pe bani, deşi poate fi gratis

Dacă se poate gratis, de ce să nu fie pe bani? Aceasta pare a fi lozinca după care se ghidează Primăria Galaţi în momentul în care trebuie să lucreze ceva în folosul comunităţii. În urmă cu mai bine de un an de zile, aproape toate staţiile de transport în comun au fost desfiinţate peste noapte. De atunci, gălăţenii care aşteaptă microbuzele sau autobuzele sunt la mila capriciilor vremii, fie că e vorba de soare puternic, ploaie, vânt sau viscol.

Nemulţumirile călătorilor au ajuns probabil la urechile edililor, care au decis să cheltuie 400.000 de lei pe achiziţionare şi montare a 71 de adăposturi pentru staţiile transportului public local. Firma care va executa contractul este Grafis Art SRL din Reghin.

Primăria oferă acum bani pe ceva ce se putea obţine gratuit. De exemplu, în timpul mandatului meu de viceprimar am obţinut, din sponsorizări, modernizarea a 14 astfel de staţii. În contrapartidă, cei care modernizau staţiile aveau dreptul la afişaj comercial în ele. Cu siguranţă că se puteau reconstrui fără bani şi acum, dacă se dorea acest lucru. Sau, dacă bugetul e atât de plin că banii dau pe afară, putea beneficia de ei o firmă privată gălăţeană sau măcar una din subordinea Consiliului Local. Sau poate că nu ştiu aleşii noştri că şi gălăţenii se pricep să facă staţii de autobuz, nu doar cei din Reghin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s