Tache Bocăneală: din treaptă în treaptă, a ajuns mâna dreaptă a şefului Poliţiei Române

Există oameni la care te sperie cât de serioşi, de muncitori şi de motivaţi pot fi. Unul dintre cei care a pornit de jos pentru a urca, din treaptă în treaptă, până în vârf este Tache Băcăneală, fost şef al poliţiştilor gălăţeni şi adjunct al şefului Poliţiei Române. A ales să candideze ca şi consilier local independent şi să mă sprijine, pe drumul către fotoliul de primar. Profilul său, în rândurile de mai jos:

„Am terminat Facultatea de drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, în anul 1988, în profilul “ştiinţe juridice”. Ulterior, am urmat cursurile postuniversitare specializarea  – ştiinţe penale – la Facultatea de drept din cadrul Universităţii Bucureşti, absolvite în anul 1997, precum şi mai multe cursuri de management în cadrul  Centrului de studii  post academice al Ministerului de Interne. În 2008 am obţinut titlul ştiinţific de Doctor în drept, după parcurgerea studiilor doctorale în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În anul 2009 am absolvit cursurile  Colegiului Naţional de Afaceri Interne.

După absolvirea Şcolii de ofiţeri M.I., în anul 1982, am lucrat în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în diferite funcţii operative sau de conducere în care am acumulat o bogată experienţă profesională. Am avut un parcurs treaptă cu treaptă în ierarhia funcţiilor de execuţie şi de conducere din Poliţie, de la cea mai mică funcţie de ofiţer şi până la cea de adjunct al Şefului Poliţiei Române. În mod similar am parcurs ierarhia gradelor militare si profesionale specifice politiei de la cel de locotenent la cel de Chestor de politie (în prezent – General de brigadă în rezervă).

Astfel, din anul 1982 şi până în anul 2001, am activat în Poliţia Transporturi Galaţi, între anii 2001-2005 am condus Poliţia Judeţului Galaţi, timp în care, printre alte realizari, împreună cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, am convins Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Local Galaţi să doteze poliţia gălăţeană cu 20 de autoturisme noi, dotate pentru patrulare. Între anii 2006 – 2008 am îndeplinit funcţia de director adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi. Din 01.01. 2009 şi până la 15.04.2010 când am trecut în rezervă, am activat în Inspectoratul General al Poliţiei Române, mai întâi ca Director al Direcţiei de Control Intern şi apoi ca Adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, timp în care am coordonat la nivel naţional Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, Agenţia Naţională Impotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog, Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor, Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Ca semn de recunoaştere a meritelor, în anul 2008 mi s-a acordat Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru ofiţeri, pentru 25 ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională precum şi Ordinul  „Bărbăţie şi Credinţă” în gradul de „Cavaler” cu însemn pentru militari.

Din 15.09.2010 am intrat ca avocat definitiv în Uniunea Naţională a Barourilor din România – Baroul Galaţi, dobandind şi calitatea de Lector la Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, Centrul  Teritorial Galaţi. Din 01.10. 2008 activez ca Lector universitar la Universitatea „DANUBIUS” Galaţi unde am devenit titular de disciplină la 22.02.2010.
Sunt membru al Consiliului Facultăţii de drept la Universitatea  „DANUBIUS” Galaţi iar din februarie 2012 am fost ales membru al senatului la aceeaşi universitate.

15 gânduri despre „Tache Bocăneală: din treaptă în treaptă, a ajuns mâna dreaptă a şefului Poliţiei Române

 1. am vazut si stiu ce a facut fistecare pentru el.as vrea sa stiu unul macar un catindat care sa spuna concret ce va face pentru imbunatatirea vietii romanilor de rand,impotriva mincinosilor si demagogilor care au condus si care acum vor sa conduca ,sub aceleasi legi de ei facute pentru ei facute,cu aceleasi naravuri si apucaturi urate si total umilitoare pentru angajatii de rand,pentru oamenii de rand.?fara declaratii sforaitoare,care dintre toti acesti mincinosi si prefacuti va termina pentru totdeauna cu sclavagismul modern,redand prin cinste si omenie demnitatea romanilor cinstiti si muncitori?ca jigodiile puturoase si lenese stim toti unde s-au ingramadit sa lucre ,ca musca la arat.LA STAT.iesi ma unul macar cinstit cu tine insuti si cu cei din jurul tau,spunele verde in fata ca vrei sa tai in carne vie,incepand cu tine,si te votez cu patru voturi nu unul.

  • Poate ar fi mai bine sa ii ajutam si sa le spunem cum sa faca schimbarile?
   Domnule Ciumacenco, echipa chiar pare serioasa dar cum rezolvati problema cainlor comunitari?, unda verde?, trotuarele pentru biciclete?.

   • În proiectul meu electoral, publicat pe acest site pe 5 aprilie, pentru a fi dezbătut public, există un capitol întreg dedicat câinilor comunitari. Vă prezint propunerile direct de acolo. „Problema câinilor comunitari va beneficia de o atenţie aparte şi va fi soluţionată în colaborare cu asociaţiile de protecţia animalelor. De altfel, unul din consilierii mei personali va fi numit din rândurile ONG de profil. Una din sursele de câini comunitari este dată de cei care stau la curţi ori apartamente şi abandonează în spaţiul public puii nou-născuţi. Din această cauză, toţi câinii fără pedigree, indiferent dacă au sau nu stăpân, vor fi sterilizaţi gratuit, cu sprijinul primăriei şi al organizaţiilor de profil. Astfel vom stopa direct principala cale de apariţie.
    În paralel, vom continua amenajarea adăposturilor pentru câinii fără stăpân; vom organiza, lunar, târguri de adopţie a câinilor fără stăpân.”
    Unda verde este deja în lucru iar piste pentru biciclişti mi s-ar părea normal să existe în tot oraşul. Când am venit eu în primărie nu era niciuna iar bicicliştii erau amendaţi indiferent pe unde circulau.
    Mai multe din ce mi-am propus pe https://ciumacenco.wordpress.com/2012/04/05/solutii-pentru-salvarea-galatiului/ Dacă aveţi sugestii, nu ezitaţi să le trimiteţi.

 2. din punctul meu de vedere d-le nu cred ca STATUL ROMAN … iti permite sa faci propaganda cu uniforma unei institutii de stat…. cum poti folosi uniforma o stiti???????

 3. domnule popa, dl. Zaharia, dl. Badarau si dl. Bocaneala apar aici in uniforma de parada. sunt cadre militare in rezerva, iar aceasta uniforma este un drept castigat dupa o cariera de exceptie! nu cautati puncte slabe. la aceasta echipa nu veti gasi nicio fisura si tocmai de aceea dl Ciumacenco si ACEASTA ECHIPA deranjeaza intreaga mafie locala, le incurca toate planurile de cucerire definitiva a orasului! 🙂

  • Chiar ne credeti prosti ca DOMNIII cu UNIFORMA vor face ceva! eu am lucrat in domeniu sigurantei publice si nici un sef nu a avut curajul sa faca ceva …GOLANUL TE DA IN JUDECATA SI CASTIGAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! iar patrulele de politie nu mai pot face nimic …… pentru siguranta si ordine aduceti oameni din alt judet !

   • Partial aveti dreptate referitor la politistul de strada, vedem atatea cazuri si poate asta ar trebui sa faca viitorii alesi, sa redea autoritatea cuvenita legii si ordinii. Dar nu sunt de aceiasi parere privind aducerea oamenilor din alt judet.Un astfel de om, venit din alt judet, nu are nicio sansa sa faca ceva pentru ca nu-l va lega nimic de Galati si va fi aservit total celor care l-au numit. Va fi la mana unor lingai de care se gasesc peste tot.Vor suferi oamenii, el nu va avea autoritate si nici institutia. Pentru ca sa poata sa faca ceva, un om pe o functie trebuie sa aiba autoritate morala si profesionala si din acest punct de vedere cred ca domnul Cimacenco a t

 4. Domnilor… succes! Sunteti independenti. Tocmai de aceea nu veti avea nicio scuza daca va dati dupa cires. Aveti mari sanse, in opinia mea (sau asa vreau eu sa cred), totusi daca nu va veti tine de cuvant… invatati sa zburati ( a se citi, pe wikipedia, despre defenestratiile de la Praga). Cu stima!

 5. Mult succes in ceea ce v-ati propus sa faceti!
  Si… puterea de a indura toate cele (vrute si nevrute) ce se spun in astfel de ocazii! PP

 6. De 20 de ani am asistat la rasturnari de situatie pe plan politic: demiterea guvernului, suspendarea presedintelui (ce-i drept esuata), aliante guvernamentale intre partide declarat „inamice”, numirea in functie, de 4 ori, a aceluiasi premier, demis o data de Parlament, dezertari din partide, aliante parlamentare si electorale intre partide aflate la extreme pe esicherul politic… Si pe langa toate acestea, din cauza unui Guvern incompetent, sustinut cu incapatanare in functie, ne confruntam cu o situatie economica absolut dezastruoasa.

  De aceea cred ca este important, pentru ca noi toti, multumitii sau nemultumitii, sa ne putem spune parerea despre cei care ne conduc si despre cei carora le dam oportunitatea sa ne conduca in urmatorii ani.

  D-l Bocaniala este in primul rand un om integru, diplomat, apreciat in mediul academic si autor al multor initiative legislative sanatoase pentru Romania.

  L-am cunoscut pe d-l Bocaniala in urma cu mai multi ani si am ramas surprins ce efect a avut asupra oamenilor. Mereu cu zimbetul pe buze, sufletist, cu foarte mult bun simt, concis, carismatic a stiut sa isi impuna punctul de vedere, fiind apreciat de cei cu care a lucrat.

  Tache Bocaniala are cunostintele si dorinta/vointa sa schimbe in bine Galatiul !
  Puteti conta pe noi domnule Bocaniala, pe noi cei care ne dorim mai mult decat ne ofera “prezentul” !

 7. Pentru Ariciul:Credeti ca ar fi mai buni cei care nu au dovedit ca pot face ceva?, sau cei care abia deacum vor sa faca ceva pentru ei?
  Cat despre frazele sforaitoare- aveti dreptate, trebuie lasate faptele sa vorbeasca.

 8. Domnul Ciumacenco va fi viitorul primar! Iar domnul Tache Bocaniala va fi unul din consilierii dansului, pentru ca merita acest lucru! MERGETI LA VOT SI EXPRIMATI-VA OPINIA! Eu pe acestia 2 ii voi vota pentru ca sunt convins ca merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s