Eugen Dan Drăgoi: când omul tinde către supraom

A ajuns în atenţia presei la sfârşitul anului trecut când, pentru a nu alimenta tensiunile, a refuzat funcţia de director interimar la Teatrul Muzical. Cine este însă tânărul de 37 de ani care spunea „nu” unui post râvnit de mulţi?

De 13 ani conduce Catedra de Arte din Cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi; de 12 ani e director şi dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi; de 11 ani conduce Secţia de Cor al Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi; de un deceniu este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România; de doi ani a ajuns şi membru al Comisiei Naţionale de Muzică Bisericească (Patriarhia Română) iar din
2011 predă ca profesor asociat la Universitatea Dunărea de Jos (Facultatea de Arte).

Pentru orice tânăr, ar fi fost suficient. Nu şi pentru Eugen Dan Drăgoi: în 2002, a fost Laureat UNESCO – Ashberg (bursă de studii la Banff Center of Art – Canada) iar în 2007 şi-a finalizat studiile de doctorat în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Eugen Dan Drăgoi susţine proiectul meu şi candidează, la rândul său, pentru un post de consilier local. Sunt mai mult decât onorat să stau alături de o somitate a culturii naţionale.

4 gânduri despre „Eugen Dan Drăgoi: când omul tinde către supraom

  1. Felicitari! Cu asemenea oameni in echipa, oameni de cultura si devotati propriilor actiuni, sigur veti castiga increderea galatenilor…Si sigur veti reusi sa dati o alta fata orasului! Dl.prof. Dragoi este un profesionist si o persoana dedicata frumosului…Ii cunosc activitatea de peste 14 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s