„Profesorul care aplică mecanica în medicină”

Se spune că omul sfinţeşte locul. În acest caz, Facultatea de Mecanică ar trebui să devină loc de pelerinaj. Pentru că aici există un om cu nişte calităţi de excepţie: profesor doctor inginer Cătălin Fetecău, de patru ani Decan al Facultăţii de Mecanică.

Puţine sunt firmele sau instituţiile  gălăţene ce reunesc atâţia oameni câţi coordonează el: 1720 studenţi la programe de licenţă, masterat doctorat şi frecvenţă redusă, 98 de cadre didactice plus personalul TESA şi cel auxiliar.

Calităţile sale l-au adus în atenţia jurnaliştilor de la cotidianul Adevărul, iar articolul poate fi citit alături: „Cătălin Fetecău – profesorul care aplică mecanica în medicină”. Cadrul didactic de 53 de ani are nu mai puţin de 9 brevete de invenţie şi o activitate despre care îl las să vorbească singur, în rândurile ce urmează:

„Am coordonat timp de 7 ani, în calitate de director, Centrul de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi; am condus în calitate de director 10 proiecte şi am fost membru în echipa de cerecetare a 36 proiecte, dintre care unul internaţional; am participat în calitate de lider al unui grup de cercetatori de la UDJ la competiţia de proiecte FP7 la două proiecte pentru call title: FP7-NMP-2008-LARGE-2 şi FP7-NMP-2008-SME-2; am organizat două conferinţe internaţionale, două simpozioane naţionale, 8 workshop-uri, 7 seminarii şi 3 concursuri profesionale”.

Pentru toate acestea şi nu numai, profesorul Fetecău a primit Premiul Municipiului Galaţi pentru activitatea desfăşurată în domeniul cercetării ştiinţifice, în noiembrie 2007; Premiul Municipiului Galaţi pentru activitatea desfăşurată în calitate de director al Centrului de Formare Continuă şi  Transfer Tehnologic, în noiembrie 2004; Premiul Municipiului Galaţi pentru activitatea desfăşurată în calitate de director al Centrului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic, în noiembrie 2001; Diploma de excelenţă acordată de Universitatea Tehnică a Moldovei; Distincţia de ”Profesor Bologna” acordată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în 2011; Diploma de excelenţă şi Medalia de aur pentru Fetecău, C., Stan, F., Bîrsan, D., C., în 2012, pentru Stand pentru testarea l;a oboseala a epruvetelor din materiale polimerice, PRO INVENT 2012, Salonul Internaţional al cercetării, inovării şi inventicii, Cluj Napoca, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s