Ciumacenco în acţiune

Iar acţiunea, la Judecătoria Galaţi. În urmă cu un an, Marian Iancu, preşedintele clubului Poli Timişoara făcea nişte acuzaţii extrem de grave la adresa clubului Oţelul şi a modului cum echipa este finanţată de Primăria Galaţi. A venit timpul să dea socoteală. În conferinţa de presă din data de 16 mai 2011 i-am cerut să le prezinte scuze gălăţenilor, în caz contrar urmând a fi dat în judecată. Iată declaraţia mea din data de 16 mai:

„Acuzaţii nefondate referitor la finanţarea clubului Oţelul de către Primăria Galaţi

Felicităm echipa Oţelul Galaţi performanţa deosebită şi regretăm faptul că preşedintele echipei Poli Timişoara nu a dat dovadă de fair play. Astfel, înaintea meciului cu echipa noastră, Marian Iancu a lansat public nişte acuzaţii extrem de grave referitor la finanţarea echipei dunărene de către autorităţile locale.

„Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei (Oţelul) fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici. Oţelul Galaţi a plătit salariile jucătorilor şi nu a decontat sume în Legea Sportului, deci a acţionat ilegal”, susţinea Marian Iancu, declaraţie prezentă în toate ziarele şi pe toate televiziunile de sport.

Primăria Galaţi a înţeles să sprijine consistent echipa de fotbal cu care toţi ne mândrim, fiind cel mai important sponsor, după ArcelorMittal. Astfel, în acest an Oţelul primeşte cu 2.150.000 lei, cu un sfert de milion de lei în plus faţă de anul trecut. În 2010, Primăria Galaţi a fost a treia din ţară din punct de vedere al finanţării acordate unei echipe de fotbal. Niciodată însă nu a existat vreo „complicitate” între primărie şi club şi nici nu poate fi vorba de evaziune fiscală. Îi cerem lui Marian Iancu să prezinte public scuze gălăţenilor pentru că a aruncat cu o pată de noroi în cea mai iubită echipă de fotbal şi a încercat să inducă ideea că performanţa a fost obţinută în mod ilegal. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a-l da în judecată pentru că a prejudiciat imaginea Primăriei Galaţi şi a echipei Oţelul”.

Pentru că nu s-a întâmplat nimic, l-am acţionat pe Marian Iancu în judecată. Luni, 2 aprilie, este primul termen al procesului în care Marian Iancu ar trebui să dea socoteală. Acţiunea, pe care o public mai jos, a fost înregistrată în data de 8 iunie 2011.

„DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul, Ciumacenco Nicuşor, în calitate de viceprimar al Municipiului Galaţi, chem În judecată pe paratul Marian Iancu, cu domiciliul în strada Arieş nr 19, Casa Tineretului, etaj 1, Timişoara, judeţ Timiş, pentru ca prin hotărârea ce se va pronunţa:
–    să fie obligat pârâtul la plata sumei de 1 (un) leu cu titlul de  despăgubiri civile (daune morale);
–    să fie obligat pârâtul să publice pe cheltuiala sa dispozitivul hotărârii prin care s-a admis acţiunea, într-un ziar de largă circulaţie.
În fapt, pârâtul Marian Iancu, în calitate de preşedinte al FC Politehnica Timişoara, a formulat unele acuzaţii grave la adresa Primăriei Municipiului Galaţi, prin intemediul mai multor publicaţii de largă circulaţie naţională.
Astfel, în preajma unui meci decisiv pentru stabilirea campioanei României la fotbal, ce urma să aibă loc între echipa de fotbal Oţelul Galati şi FC Politehnica Timişoara, club condus de pârât, acesta a formulat unele jigniri şi acuze nefondate la adresa adversarilor din teren. În acest discurs jignitor, încălcând orice etică sportivă, pârâtul a emis unele acuzaţii de complicitate la evaziune fiscală şi deturnare de fonduri şi la adresa Primăriei Municiupiului Galaţi.
Astfel, acesta a declarat public, în cadrul unei emisiuni la televiziunea Sport.ro, declaraţia sa fiind preluată de mai multe publicaţii naţionale de largă circulaţie, că “Primăria Galaţi dă bani clubului de ani de zile, dar ei fac evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, există o complicitate între Primărie şi club, pentru că Oţelul primeşte o mulţime de bani publici”.
Afirmaţiile pârâtului nu sunt justificate, fiind total neadevărate şi produse doar în scopul de a produce un prejudiciu de imagine Primăriei Galaţi, în calitate de important finanţator al clubului de fotbal FC Oţelul Galaţi.
Indiferent care era scopul atacurilor, este inacceptabil ca instituţia Primăriei, care nu are nicio legătură cu meciul de pe teren sau din declaraţiile celor două cluburi, să fie târâtă în acest joc murdar.
Fapta pârâtului a produs un grav prejudiciu de imagine instituţiei în care ocup o funcţie de conducere, scopul fiind cel de a lăsa în conştiinţa publicului ideea că în cadrul Primăriei Galaţi se realizează o activitate nelegală de evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, scăzând din credibilitatea şi încrederea cetăţenilor în această instituţie.
O astfel de afirmaţie a produs un prejudiciu moral, afectând imaginea, şi aşa greu încercată, a instituţiei Primăriei Municipiului Galaţi. Pârâtulul este cel care trebuie să acopere acest prejudiciu prin recunoaşterea vinovăţiei sale, în mod simbolic fiind obligat la plata unei sume de 1 leu, adevăratul remediu fiind cel al aducerii la cunoştinta publicului prin publicarea dispozitivului hotărârii de admitere a acţiunii într-un ziar de largă circulaţie naţională, a neadevărului din afirmaţiile sale constatate de o instanţă judecătorească.
Afirmaţia pârâtului a fost făcută cu unicul şi văditul scop de a discredita instituţia Primăriei, afirmaţiile la adresa acesteia au caracter evident calomniator şi insultător, sunt făcute de o persoană responsabilă, toate aceste elemente reprezentând în fapt existenţa condiţiilor de angajare a răspunderii civile delictuale, sub forma daunelor morale, reglementată de prevederile art.998 c.civ.

Reclamant,
viceprimar Nicuşor Ciumacenco

4 gânduri despre „Ciumacenco în acţiune

  1. Iancu la puscarieeeeee!!!!! cica a primit interdictie in centrul Timisoarei, pentru ca depaseste gabaritul :))) nu rezista liniile de tramvai cand trece balena esuata pe acolo :))) stadionul dan paltinisanu s-a afundat cativa metri, dealungul timpului, cand el venea la stadion.

  2. Domnule viceprimar Ciumacenco,ma numesc Gagiu Stefana,locuiesc in Galati,str Nae Leonard nr.16,bl.C14,ap.11 , si am o problema veche si nerezolvata din motive ca sunt saraca si nu am cunostinte asa cum se poarta.Am fost deposedata abuziv de teren si casa in valea orasului pe strada Temisana nr.54.Dupa revolutie am cerut sa primesc terenul si respectiv casa ,dar am primit decizie prin care se spune ca terenul trece in proprietatea statului; dar noi eram dupa revolutie si Legea 58/1974 nu mai era valabila,sau dupa domnul primar dumitru nicolae,pentru unii a ramas valabila.Sotul meu GAGIU GHEORGHE a facut actiune in instanta,admisa de instanta de judecata si contestata de primaria galati. Sotul meu a decedat intre timp si eu am ramas cu 3 copii mari si cu multe probleme de sanatate si de viata. Preluarea abuziva s-a facut cu amenintari si obligarea de catre un anume FLOREA de la serviciul demolari,sa semnam o hartie prin care renuntam de buna voie la casa si teren. Intr-un birou de la Primarie m-i s-a aratat declaratia de renuntare la ternul si casa ce ne apartineau.Am Contract de vanzare cumparare nr 3269/05.06.1978 prin Notariatul de stat,inregistrat la registrul de transcriptiuni 2979/21 .06.1978. Tineretea dumneavoastra ma indeamna sa sper ca puteti sa va ocupati putin si de cazul meu.In municipiu au fost pusi in posesie de Primaria Galati,Nistor Munteam,cu 32,4 ha pe malul Dunarii,care la randul lui a parcelat si-a vandut terenul care apartine de fapt tuturor galatenilor. Eu sunt o femeie modesta vreau ce mi se cuvine.La oficiul de cadastru am primit raspuns ca terenul e al meu si trebuie sa fac ridicare topografica si sa obtin ordinul prefectului,iar domnul primar in functie spune ca nu am nici un drept si pamantul e al statului.Va rog sa ma ajutati. Numarul meu de telefon este urmatorul: 0754357043 si 0751522836
    Am inteles ca joia aveti audienta,ma voi interesa unde va gasesc si as dori sa-mi rezolvati problema aceasta pentru care a murit sotul meu si eu sufar impreuna cu copii; nu vreau sa scriu la CEDO ci sa rezolv aici.

    • Buna seara. Doamna Gagiu, sfatul meu este sa mergeti in instanta si sa faceti ce vi s-a spus de la oficiul de cadastru. Este singura cale prin care va puteti recupera ce-i al dvs. Nu va luati dupa sfaturile celor din primarie, mergeti in instanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s