Zi cu noroc pentru cultura gălăţeană: marţi, 13

Pare a fi o zi de primăvara ca oricare alta. Pentru cultura gălăţeană, nu e.

În după-amiaza acestei zile voi semna proiectul european privind înfiinţarea „Centrului Multicultural Dunărea de Jos”, împreună cu secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu, şi preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac. E vorba de amenajarea sediului de pe Domnească nr. 91, acolo unde o perioadă a fost Muzeul de Ştiinţele Naturii. Proiectul, în valoare de 6,8 milioane de lei, este în bună parte din fonduri europene, la care se adaugă şi o contribuţie de 900.000 de lei, din bugetul Consiliului Judeţului.

Ce caută primăria în acest proiect? Păi, el s-a născut în urma unei bune colaborări dintre instituţia pe care o reprezint şi Consiliul Judeţului. Suntem aplicanţi şi beneficiari în acest proiect, al cărui management îl suportăm financiar.

Este doar una din investiţiile de peste 20 milioane de euro pe care le facem în Galaţi, prin atragerea de fonduri europene, conform Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, adoptat anul trecut.

Odată finalizată amenajarea, spaţiul va fi administrat de Muzeul de Artă Vizuală şi va găzdui expoziţii ale diverselor etnii. Cum spuneam şi la început: pentru cultura gălăţeană, marţi 13 nu e deloc o zi cu ghinion.

2 gânduri despre „Zi cu noroc pentru cultura gălăţeană: marţi, 13

  1. Dupa ce pana acum am avut intradevar o zi cu ghinion ….. citind acent articol m-am inseninat . De multe ori am trecut pe Domneasca si am privit Muzeul de Stiintele Naturii cu speranta ca intr-o buna zi va arata frumos. Iata ca a venit timpul . Sunt convinsa ca multa lumea va fi incantata de acest proiect . Este un lucru extraordinar , faptul ca pe langa repararea strazilor sunt incluse in proiectele dumneavoastra si reabilitarea unor constructii importante pentru Galati . Eu sincer , sper ca lumea sa inteleaga cat e important este acest proiect si sa apresieze efortul dumneavoastra si al autoritatilor …

  2. E bun un muzeu multicultural la casa omului , dupa ce am lamurit cu garajele , cu talciocul ,mizeria ,ciinii , golaneala si ditamai gropaloaiele de tip ISPA de pe faleza , ca vorba aia sunt ale noastre ale tuturor indiferent ca sunt romani, evrei ,greci, turci, tigani sau cu voia dumneavoastra ” dobrogeni incapatinati „.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s