Femeia, ca viitor al bărbatului

Un secol. Doar atât a trecut de când femeia a căpătat drept de vot. Prima ţară care a acceptat acest lucru nu a fost „bastionul democraţiei” – SUA, taurul economic – Germania sau ţara toleranţei – Franţa.

Finlanda este patria unde, în 1906, femeilor li s-a permis să îşi exprime în mod direct părerea. La polul opus se află Principatul Liectenstein, cea mai mică ţară vorbitoare de limbă germană din lume. Aici, femeile au primit drept de vot abia în 1984, în urma unui referendum!

„Woman Is the Nigger of the World” spunea John Lennon într-un cântec din 1972. Cântec interzis în marea Britanie, ţara de origine a cântăreţului.
„L’avenir de l’homme, c’est la femme” (Viitorul bărbatului e femeia) cânta, în replică, francezul Jean Ferrat, trei ani mai târziu. Versurile sunt ale poetului Louis Aragon: „L’avenir de l’homme, c’est la femme. Elle est la couleur de son ame” (Femeia este viitorul bărbatului/ Ea este culoarea sufetului său).

„Woman is the Future of Man”, susţine şi un film sud-corean, care a participat la estivalul de la Cannes, în 2004.

La acest cor, mai adaug o voce. A mea: bărbatul nu poate avea viitor fără o femeie. Mulţi ani frumoşi celor care ar merita un 8 martie în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s