Şanţul, ca simbol al Galaţiului

În 2008 începea în Galaţi cea mai importantă investiţie în infrastructură din ultimele decenii: „Modernizarea sistemelor de apă potabilă şi canalizare şi construirea unei staţii noi de epurare a apelor uzate”. Valoarea totală era de 75 de milioane de euro. Cât două stadioane moderne (Cluj Arena, de exemplu, are o capacitate de 30.000 de locuri şi a costat 35 de milioane de euro fără TVA).

Ce am făcut noi timp de patru ani? Şanţuri, ar spune cârcotaşii. Şanţuri, am răspunde şi noi. 120 de km de şanţuri, cât jumătate din drumul până la Bucureşti. 75 de km pentru reabilitarea reţelei de distribuţie a apei potabile; 11 km, pentru reabilitarea conductelor de aducţiune şi cămine; 20 km reabilitarea reţelei de canalizare; 14 km – extinderea reţelei de canalizare.

Celor care ne-ar putea reproşa că am modernizat infrastructura apă – canal în loc să facem două stadioane de fotbal le răspund simplu: banii erau, în mare parte, din fonduri europene care aveau strict acestă destinaţie. Cât priveşte modernizarea bazelor sportive, sunt deja spre final Sala Sporturilor şi Baia Comunală. Se pregăteşte o soartă mai bună şi pentru Stadionul Dunărea.

Revenind la şanţuri, de azi începem noi lucrări: „Modernizarea b-dul Oţelarilor, str. Stadionului, str. Frunzei, str. Ghe. Asachi”, în valoare totală de 47 de milioane de lei. Modernizăm liniile de tramvai (pe 3 km), străzile, reţelele de apă şi canalizare. Detaliile de mai jos, pe care le-am prezentat şi în conferinţa de presă de săptămâna trecută, sunt destinate în primul rând riveranilor sau celor care tranzitează zona:

Lucrarea va începe cu etapa I, în perioada 1 martie – 31 august 2012, cu lucrări pe străzile Oţelarilor şi Frunzei, după cum urmează:
–    Lucrările ce se execută pe strada Frunzei impun închiderea totală a circulaţiei între strada Brăilei şi str. Prelungirea Brăilei. Riveranii vor avea acces pe străzile adiacente.
–    Pe strada Oţelarilor se vor începe lucrările cu calea de rulare centrală şi partea carosabilă dreaptă, în sensul de mers spre bucla de întoarcere a tramvaiului, de pe b-dul Galaţi. Circulaţia se va desfăşura, pe ambele sensuri, pe partea stângă (cea cu Altex, Billa, etc.)
Pe toată perioada de derulare a contractului, care este de 19 luni, circulaţia tramvaielor va fi închisă pe traseul afectat de lucrări. Contractul este executat de compania gălăţeană Tancrad, care trebuie să finalizeze lucrările pe cele patru artere până pe data de 6 august 2013.

Prezint scuze pentru disconfortul care va fi creat în zonă, dar lucrările sunt absolut necesare, dacă vrem un oraş modern. Mulţi văd şanţul doar ca un obstacol. Eu îl văd ca pe un semn: „Atenţie, se lucrează!” Chiar dacă mai nimereşte şi câte un Dorel prin zonă…

8 gânduri despre „Şanţul, ca simbol al Galaţiului

 1. asa e Domnule Ciumacenco….o sa fie disconfort dar rabdam putin ca sa nu mai avem probleme dupa aceea cu furnizarea apei si sistemul de canalizare deoarece conductele sunt vechi si trebuiesc inlocuite…..ca sa nu avem surprize sa se surpe pamantu ca e sparta o conducta….deci este un lucru foarte bun in acest proiect pe care il puneti in aplicare chiar de la 1 Martie….acesta este un comportament de om ce doreste sa faca multe lucruri bune pentru orasul Galati…

 2. Foarte bine! In general oamenii (in special presa) arunca cu rahat indiferent de situatie… daca nu se face nimic nu e bine, daca se face si strazile sunt inchise iar nu e bine…. poate inventeaza levitatia si cat timp se lucreaza strazile, sa zburam…. ori sa puneti tramvaiele pe sub pamant intre Micro 19 si Spitalul de Copii…..FELICITARI PENTRU LUCRARI

 3. Daca tot vorbiti de o soarta mai buna a Stadionului Dunarea, nu credeti ca ar fi timpul sa nu mai aprobati amplasarea circului, a balciurilor si a caruselelor in piata din fata acestuia? Nu credeti ca este timpul sa redam sportului demnitatea sa?

 4. Nu conteaza daca vor fi gropi , daca va fi traficul oprit , sau alte lucruri , important este ca dupa suferinta asta , vine fericirea locuitorilor orasului Galati si asta conteaza . Confortul va fi dupa disconfort .

 5. stimate domn , am promis acum vreo 2 ani ca daca faci parcare in loc de maidanul care trona la intersectia strazilor Smardan cu Cernat , te votez. Problema s-a rezolvat deci ..o sa te votez. dar acum as vrea sa-ti aduc in vedere alta problema : daca ai curajul sa o iei pe jos de la agentia de turism Privex pana la fostul Stirex , pe langa Br-uri , vei avea parte de o imagine dezolanta . Tot trotuarul este distrus, plin de gropi , spatiile comerciale acum falimentare si-au amenajat scarile cum au vrut si cat au pe spatiul pietonal . Masinile parcheaza aproape pe bucatica de trotuar ramasa , iar pentru bietul pieton e groaznic sa se deplaseze pe acolo …..in intersectia de la trei star , acum cataiva ani s-a reorganizat strada si s-au facut scuare pt. ca masinila sa acceada mai usor in trafic , dar trotuarele au ramas nemodificate , in fata la trei star s-a pastrat gradinita cu trandafiri desi lumea nu are pe unde trece si trandafiri mai sunt doar in jumatate de gradina . restul e batatorita si cand ploua calcam inevitabil in noroi …ti-as recomanda sa o iei pe jos intr-o zi si daca intradevar ai spirit de gospodar sa constati singur ce jale este in toata intersectia pt. pietoni …imi pare rau ca nu am fotografii , poate imaginile ar fi fost mai convingatoare.

 6. Frate, nu poate omul să dea o replică şi hop apar aplaudacii. Domnii mei limbismele voastre nu-i vor face bine niciodată proprietarului acestui blog, ba din contră. În plus sînteţi scîrboşi.

  Domnule Ciumacenco, nimeni dar absolut nimeni (poate doar Durbacă) nu vă întreabă ce aţi făcut în ultimii patru ani, ci mai degrabă ce-aţi făcut în ultimii 20 de ani. Şi nu în general aşa… Oraşul ăsta nu mai are timp să asculte realizările lui Durbacă sau Nicolae, s-a cam săturat. Cei cîţiva km despre care vorbiţi dovedesc cît timp a pierdut oraşul nostru şi cîţi bani şi cîţi nervi.
  În plus amintiţi de Sala Sporturilor… Nu-mi amintesc cum arăta pe interior şi asta spune multe. Despre Baia Comunală aşişderea, să-i întrebăm pe părinţii care fac naveta la Brăila că să-şi scalde odraslele? Deci nu ne luaţi inteligenţa peste picior.

  Ceea ce aţi făcut în ultimii patru ani sînt lucruri normale, pentru asta aţi fost angajat. Noi trebuie să apreciem prestaţia dumneavoastră, nimeni altcineva şi în nici un caz dumneavoastră.
  Indiferent de ceea ce zic cîrcotaşi eu îmi doresc să aveţi spor la treabă şi să nu vă îmbătaţi cu doi, trei aplaudaci, aceştia nu fac bine decît în sondaje.

 7. Frate Meneopol – parerea mea sincera, este ca citesti printre randuri. Eu nu vad unde se lauda omul asta – adica mi se pare deplasat sa-l prigonesti pe dl. Ciumacenco pentru ce n-a facut Durbaca. Adica, ma simt nevoit sa te inteb, daca stii cum se sapa un sant – asta pentru ca ti se par putini cei 120 km invocati ca realizare … sau daca stii de cand este in paragina Sala pe care nu ti-o amintesti cum arata pe dinauntru? Nu cumva de pe vremea lui Durbaca? Sunt unul din cei care a facut criza de nervi cand nu mai aveam pe unde sa circul si pentru ca mi-am rupt pivotii prin santuri – insa, in toti acesti ani chiar s-a miscat ceva prin (si pe sub) orasul asta. Acum s-a ajuns la faza de reparatii din cate vad si speram sa se termine cu bine. Zic eu suntem pe drumul cel bun si asta datorita administratiei, care, pe vreamea lui Durbaca (pe care tot il invocati) a dormit copios – sa fim realisti – in afara de cladirile pe care si le-a facut singur Durbaca n-a facut nimic memorabil pentru orasul asta. In plus, eu nu vad unde se autoapreciaza aici autorul (N.C.) asa cum spui dumneata – mie-mi suna cumva a raport de activitate mai degraba.

  Iar daca ma faci aplaudac pentru asta si scarbos pe deasupra ma simt nevoit sa te injur pentru ca esti total subectiv si vorbesti in lozinci, de parca am fi niste fraieri care sunt impresionati de cuvinte mari. Dar asa suntem noi romanii invatati sa aruncam cu petre cei care nu fac nimic nu-s buni dar cei care fac cate ceva sunt rai.

  In plus, deja e campanie electorala.

 8. SI PENTRU INTREPRINDEREA CU INSTALATIILE DE CALDURA SI APA CALDA CE-ATI FACUT? NIMIC. BA NU.
  I-ATI DAT AFARA DIRECTORUL CARE TINEA ORASUL CALD, ATI VINDUT-O POLITIC , NU V-ATI PLATIT DATORIILE FALIMENTIND-O SI VA AMUZATI TERIBIL VAZIND CUM FATUCA PUSA DE VOI , IA DOUA SALARII BABANE IN ACEEASI INTREPRINDERE, CONDUCATORUL MORAL ISI CAUTA DREPTATEA PRIN JUDECATI IAR VOI VA APROPIATI DIN CE IN CE MAI MULT DE O ANCHETA PENALA SEVERA SI UN SFIRSIT POLITIC JALNIC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s