Adevăratul cetăţean de onoare al Galaţiului

În cheamă Florin Cornel Diaconiţa şi are 35 de ani. O boală cumplită, poliomelita, îl împiedică să-şi mişte picioarele de când era bebeluş. Aşa că trupul i-a ajuns într-un scaun. Nu şi sufletul, prea mare pentru a nu fi liber.

În urmă cu două zile a vrut să iasă din casă şi să meargă la cumpărături. Doar că zăpada căzută peste noapte îi bloca drumul de la ieşirea din bloc la rampa din stradă. Carosabilul era curat. Trotuarele, nu. Soluţia: a pus mâna pe lopată şi, din scaunul cu rotile, a început să-şi croiască o ieşire. (după cum se vede în fotografia publicată de ziariştii de la Viaţa Liberă, pe care îi felicit pentru articol).

După vreo oră, trei angajaţi ai Societăţii de Electrificare CFR S.A., cu sediul în apropiere, l-au văzut pe geamul biroului şi s-au hotărât să iasă şi să-l ajute. Împreună, au dus la bun sfârşit unul dintre cele mai frumoase exemple de spirit civic.

Ieri am fost la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, unde avem 120 de suflete năpăstuite de soartă. Nici patul curat şi nici cele două mese calde pe zi nu le pot şterge din dramele personale. M-au impresionat problemele lor, dar mai presus de toate am fost ieri mişcat de gestul lui Florin Cornel Diaconiţa. Al celui care nu cunoaşte piedici.

Ştiu că nu ţi-ai propus asta, dar asta ai obţinut: respect! Florin Cornel Diaconiţa, tu eşti adevăratul cetăţean de onoare al Galaţiului!

Un gând despre „Adevăratul cetăţean de onoare al Galaţiului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s