Iarna pe uliţă

Ninsoarea s-a oprit abia ieri dimineaţă. Până atunci, toate utilajele încercau să menţină cât de cât practicabile marile artere. Astfel încât accesul la spitale, de exemplu, să se facă uşor.

Abia după ce pe marile bulevarde se putea merge relativ bine, am acţionat şi în zona cartierelor. Am primit deseori reproşuri de la oameni că străduţa lor era plină de zăpadă. Nu trebuie uitat însă că numărăm 425 de străzi şi că e imposibil să le faci pe toate odată, oricât de mult ne-am dori. Încercaţi doar să număraţi până la 425 şi-o să vedeţi că vă ia aproape 10 minute!

În plus, dacă în prima fază am intra pe străduţe, ar însemna să lăsăm, eventual, un spital fără acces. Ce aţi alege între strada Vultur şi zona Spitalului de Copii?

Sunt mulţi care întreabă de ce nu încărcăm zăpada în maşini să o ducem afară din oraş. Am răspuns într-un post mai vechi, intitulat Operaţiunea “Munca în zadar”. Dacă mai era nevoie de o dovadă că nu bat câmpii, ea vine de la Bucureşti: 14 basculante mari, de 40 de tone, şi 4 excavatoare au curăţat toată noaptea Podul Grant. E adevărat că are vreun kilometru lungime, dar atât au reuşit să facă într-o noapte: să cureţe un pod. În plus, v-ar conveni să fie traficul blocat, ziua, de utilajele care încarcă zăpada?

Le mulţumesc gălăţenilor care au pus mâna ieri, pe lopeţi. Celor care văd iarna de pe uliţă nu le arăt vara de pe marile bulevarde, ci le spun să aibă puţină răbdare. Ajungem şi acolo.

Un gând despre „Iarna pe uliţă

  1. Buna seara Nicu.
    Nu stiu daca strangerea zapezii ar fi chiar operatiunea munca in zadar, cu atat mai mult daca se poate face noaptea. Adica orice basculanta incarcata = o basculanta mai putin pe trotuare, parcari sau strazi. Plus ca oamenii cand dezapezesc o zona nu fac altceva decat sa ridice mormane alaturi sau s-o arunce chiar inapoi in strada.
    Oricum faceti o treaba excelenta pe arterele principale, insa ar fi nemaipomenit daca ar putea fi evitata macar partial si fleoscaiala (scuze de expresie) care va urma o data cu cresterea temperaturii. In fine, felicitari pentru munca depusa pana acum !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s