Operaţiunea „Munca în zadar”

În 2010, după o primă ninsoare mai serioasă, am decis să ridicăm zăpada de lângă trotuare, unde ajunsese în urma deszăpezirii. Am strâns 30 camioane mari, de 40 de tone, şi 4 încărcătoare şi am început. Odată încărcate, maşinile duceau totul pe esplanada de la Sala Sporturilor sau la Plaja Dunărea.

În două nopţi am reuşit să curăţăm o porţiune din strada Gării (de la Mioriţa la ASE) şi din Domnească (între Mioriţa şi Facultatea de Mecanică). În total, vreo jumătate de kilometru. S-a rezolvat puţin spre deloc, chiar dacă s-au făcut 200 de curse, fiecare durând aproximativ 40 de minute.

În condiţiile în care în Galaţi avem 425 de străzi, n-am fi reuşit să facem mare lucru nici măcar până în vară, aşa că am decis să ne oprim. Mai ales că se cheltuiseră deja foarte mulţi bani fără să se vadă vreun rezultat.

Sunt şi acum voci, inclusiv publice, care solicită scoaterea zăpezii din Galaţi. Cei mai vocali sunt de obicei direct interesaţi, având prieteni sau rude cu astfel de utilaje, cu care ar vrea să intre adânc în banul public. Îi sfătuiesc să facă o estimare şi să-i întrebe pe gălăţeni: merită să aruncăm pe fereastră câteva milioane de euro, într-o încercare sortită eşecului? Pentru ei şi „prietenii” lor merită, dar pentru gălăţeanul de rând?

3 gânduri despre „Operaţiunea „Munca în zadar”

  1. NU NU SE MERITA! Totusi ,sa recunoastem ca exista si solutii mai ieftine! De ex: zapada+gheata sa fie impinsa cu buldozerele in niste mormane mari in anumite zone in care nu incurca traficul!E mult mai ieftin!

  2. Priviti ce face taranul in gospodaria lui in situatia asta.Isi face carari spre punctele de interes,spre lemne,spre poarta,spre apa,spre animale,spre magazia de provizii si atat.Oricat ar continua sa ninga va curata aceleasi zone.Isi conserva energia si resursele in sensul strict al necesitatii imperative.Nu stie cat va tine iarna,ce evenimente neprevazute pot urma ,este prudent si strans la punga.Este insa foarte vigilent,nu doarme adanc,tine lanterna si bocancii langa pat.
    La alta scara un oras se trateaza dupa acelasi model.Orice efort dincolo de necesitate stricta, e amendabil.Cetatenii nu impun fantezii puerile,de genul palmierilor de pe Brailei.Cu prima necesitate neonorata,fie ea cat de mica,isi vor aminti de palmierii inutili si de neiscutinta ,lipsa de masura,a celor ce i-au plantat.In aceste zile ,masura,bunul simt si vigilenta sunt imperativele de urmat.
    Continuati in maniera Dvs. ca e bine.

  3. E buna intrebarea. Daca s-ar organiza niste tractoare cu remorci, ale Ecosal, as veni bucuros, sa ajut la strangerea zapezii, chiar si aia de pe trotuare, sa o incarcam in remorci si dusa intr-un loc unde nu afecteaza pe nimeni. Cred ca daca facem o astfel de actiune, poate lumea ar fi receptiva si ar iesi la curatat, mai cu voiosie, pe strazile oraselor din patria noastra. Incepem la Galati, poate se va extinde in toata tara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s